Виборці європейських ліберальних сил вимагають ще більшої підтримки України, — Кіра Рудик про Конгрес ALDE

Виборці європейських ліберальних сил вимагають ще більшої підтримки України, — Кіра Рудик про Конгрес ALDE

На виборах до Європейського парламенту для України, як і для всієї Європи, є ризики приходу до влади правих сил. Ліберальні демократи залишаються союзниками України, більше того — їхні потенційні виборці вимагають ще більшої підтримки Києва. Це повідомила народна депутатка, лідерка партії «Голос», віцепрезидентка АLDE Кіра Рудик.

«На Конгресі ALDE демонстрували дослідження, які вони проводили перед виборами. Це заміри для потенційних виборців ліберальних партій і вони показують, що ці люди очікують рішучішої позиції щодо підтримки України, ніж є зараз. Тобто ліберали, які і так активно підтримують нас, будуть ще активнішими. При цьому це дослідження гарно сприйняли самі партії. Тож скоро ми побачимо багато візитів до України західних політиків у межах їх передвиборчих кампаній», — розповіла лідерка «Голосу».

Однак Україні слід працювати з усіма силами і просувати питання підтримки нашої держави.

«Великим питанням залишається прихід до влади крайніх правих сил і останні дослідження показують, що в наступному Європейському парламенті таких сил може бути близько чверті. Відповідно, є ризики, що вони матимуть вплив на те, як будуть виглядати виконавчі органи. Тому для нас важливо просувати українське питання всюди», — акцентувала політикиня.

Підписуйся на нашi

ще новини