Вакансії у Конституційному суді мають заповнюватись виключно за процедурою прозорого добору, — Андрій Осадчук

Вакансії у Конституційному суді мають заповнюватись виключно за процедурою прозорого добору, — Андрій Осадчук

Те, що призначення суддів Конституційного суду почало відбуватись за новою прозорою процедурою — чудовий знак. Так вважає народний депутат «Голосу», Перший заступник голови комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

«Було надзвичайно важливо, коли Верховна Рада підтримала кандидатуру на посаду судді Конституційного суду того, хто серед двох інших колег пройшов процедуру добору, яка була визначена законом України і забезпечила неупереджений, професійний і прозорий процес. Ми очікуємо, що всі інші вакансії, які є чи будуть зʼявлятися в Конституційному суді, будуть заповнюватися виключно за процедурою прозорого добору», — наголосив народний депутат.

Це важливе рішення, яке є частиною судової реформи в Україні, треба було ухвалити набагато раніше.

«Ще на початку цього скликання партія «Голос» неодноразово наполягала на тому, що повноцінно судова реформа має починатися з реформи Конституційного суду. А вона своєю чергою мала починатися з запровадження процедури добору кандидатів на посади членів Конституційного суду задля уникнення прямого політичного впливу, політичних зловживань та маніпуляцій. На жаль, було втрачено кілька років на безпідставні дискусії і спроби залишити вплив над суддями КСУ», — констатує політик.

Підписуйся на нашi

ще новини