Саміт миру  потрібен, але для реального результату має пройти досить довгий процес, — Сергій Рахманін

Саміт миру потрібен, але для реального результату має пройти досить довгий процес, — Сергій Рахманін

Швидкого результату від Глобального саміту миру не буде, але навіть якщо ця подія виконає половину із покладених на неї цілей — це вже буде добре. Так вважає народний депутат «Голосу» Сергій Рахманін.

«Чи потрібен такий захід, як Глобальний саміт миру? Безумовно, потрібен. Чи наближає він в осяжній перспективі перемогу/справедливий мир? Ні. Це гра в довгу, вона потрібна. Чим більше країн і лідерів пристане на українській бік або буде залучено у процес бодай часткової допомоги Україні чи хоча б опосередкованого впливу на росію, тим краще.

Треба тих, хто хитається, робити як мінімум нейтральними, з нейтральних — робити партнерів, з партнерів робити союзників. Це кропітка робота. Якщо швейцарський саміт виконає хоча би на 50% ці завдання, на нього не дарма будуть витрачені сили і гроші», — пояснює народний депутат.

За словами Сергія Рахманіна, поки немає ознак того, що Україна чи росія готові до реальних перемовин.

«Не кожна війна закінчується переговорами, не кожні переговори завершуються підписанням миру. Але якщо переговори і будуть, їх основою точно не будуть ані Стамбульські домовленості, ані Формула миру. Тому що Стамбульські домовленості — це ультиматум Україні, а Формула миру (при всій повазі до його змісту) — ультиматум росії. Відповідно ні Україна, ні росія не підуть на такий варіант», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини