Маємо робити все, аби винищувачі F16 зʼявилися в українському небі восени, — Андрій Осадчук

Маємо робити все, аби винищувачі F16 зʼявилися в українському небі восени, — Андрій Осадчук

Риторика партнерів досі подекуди зводиться до того, що вони не воюють з рф, а тільки допомагають Україні захистити свою територію. Саме тому досі є вагання у наданні ЗСУ бойової авіації. Але ми вже переживали аналогічні процеси щодо іншого озброєння, тому за відповідних зусиль, F16 можуть і мають зʼявитись в України вже восени. Так вважає заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Виходячи з риторики наших партнерів, слід розуміти, що бойова авіація — це ударні сили. Тому саме цей аспект продовжує частково стримувати частину наших союзників. Однак поступово події розгортаються на нашу користь. На жаль, ми повторюємо ту саму траєкторію, яка була з HIMARS, танковою коаліцією, та я впевнений, що ми будемо мати бойову авіацію від НАТО. При цьому це найскладніший елемент військової допомоги і він дійсно потребує надзусиль від усіх сторін, аби F-16 не просто з‘явилися у ЗСУ, а ефективно вплинули на перебіг бойових дій», — переконаний народний депутат.

Однак усі події повномасштабного вторгнення рф показують як значні переваги західного озброєння, так вміння українців його опановувати. Відповідно немає аргументів, аби Україну позбавляти такого озброєння, якщо всі погодилися, що росія має програти.

«Це займає трохи більше часу, і на жаль, за цей час ми платимо дуже високу ціну, але так влаштований світ і ця війна. Нам потрібно не менше 50 бортів. Потрібні ще додаткові літаки супроводу, літаки-заправщики. Це все складно. Але за моїми відчуттями, вже восени військова авіація може бути в розпорядженні ЗСУ», — акцентує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини