Дотримання і зміцнення базових демократичних принципів і правил є запорукою того,  що нас не залишать сам на сам з ворогом, — Андрій Осадчук

Дотримання і зміцнення базових демократичних принципів і правил є запорукою того, що нас не залишать сам на сам з ворогом, — Андрій Осадчук

Повноцінне відновлення роботи Верховної Ради і створення нової коаліції є гарантією і шляхом для збереження демократії в Україні, поки йде велика війна і необхідною складовою для подальшої підтримки з боку наших західних партнерів. На цьому наголошує народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«У нас або демократія і ми захищаємо демократичні принципи і цінності, або ми захищаємо якусь маленьку «диктатурку». Нам треба повернути роботу Верховної ради України у відповідність до Конституції і законів, перш за все, до закону про статус народного депутата. Також адаптувавшись до жахіття війни, ми цілком вже давно можемо відновити календарну роботу парламенту в довоєнному режимі, як з точки зору графіку, так і з допуском медіа.

Нарешті необхідно визнати, що коаліції по суті немає. Її не існує щонайменше з середини 2021 року. Так як розпускати цей парламент наразі неможливо, потрібно сідати за стіл і домовлятися про створення коаліції, яка нестиме політичну відповідальність за стан справ в країні. Це в тому числі і гарантія збереження політичного захисту демократії», — акцентує народний депутат.

Якщо цього не зробити, Україна ризикує втратити підтримку партнерів.

«Світ допомагає Україні не тому, що вони якось особливо люблять українців, а тому що за останні 20 років українці провели дві революції, відстоюючи право на демократію, на права людини, на гідність. Саме тому нам надають таку безпрецедентну допомогу. Але якщо ми не зможемо довести світу, що Україна є демократичною країною, це матиме тільки один наслідок — зменшення допомоги. Дотримання і зміцнення хоча би базових демократичних правил і принципів є гарантією того, що нас не залишать сам на сам з рф», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини