Безумовною складовою майбутньої безпекової системи Європи і світу є покарання московитів за воєнні злочини, — Андрій Осадчук

Безумовною складовою майбутньої безпекової системи Європи і світу є покарання московитів за воєнні злочини, — Андрій Осадчук

Вдосконалення українського кримінального законодавства, імплементація Римського статуту — критичні для ефективного засудження воєнних злочинців як через інструменти національного, так і міжнародного законодавства — те, на чому зосереджують свою увагу як партнери України, так і політики в Києві. Так розповів про свою поїздку до Гааги народний депутат «Голосу», перший заступник голови парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

«Днями в Гаазі тривала ґрунтовна робота великої команди іноземних юристів і науковців для якісного заглиблення в питання воєнних злочинів. Обговорювали вдосконалення українського кримінального законодавства в галузі міжнародного гуманітарного права і імплементації Римського статуту. Адже величезною складовою майбутнього безпекової моделі Європі і світу є притягнення до відповідальності всіх тих, хто вчиняли такі злочини. Сподіваюсь, будемо напрацьовувати впровадження Римського статуту на рівні Верховної Ради», — повідомив народний депутат.

Наразі викликає занепокоєння публічна позиція Уряду України, яка полягає в готовності ратифікувати Римський Статут тільки після завершення війни. Виходячи з позиції політичних і наукових кіл Заходу, не існує альтернативи щонайшвидшій ратифікації Римського статуту і відповідній адаптації українського кримінального законодавства, якщо ми хочемо не на словах, а конкретними діями встановити справедливість щодо жертв злочинів, покарати винних, аби унеможливити подібне у майбутньому.

Підписуйся на нашi

ще новини