Закликаємо активізувати роботу над механізмами конфіскації російських активів, — Кіра Рудик  на конференції Scottish LibDems

Закликаємо активізувати роботу над механізмами конфіскації російських активів, — Кіра Рудик на конференції Scottish LibDems

Посилення протидії російській агресії, міжнародної ізоляції агресора і активізація роботи над механізмами конфіскації активів рф обговорювала народна депутатка України, лідерка партії «Голос», віцепрезидентка ALDE Кіра Рудик під час конференції Scottish LibDems in Dundee, учасниками якої є шотландські ліберальні демократи.

«Підтримка Шотландії за час повномасштабного вторгнення рф це — десятки мільйонів фунтів, прихисток українських біженців і санкційний тиск на росію. Ми вдячні за цю підтримку і просимо активізувати роботу над механізмами конфіскації російських активів, заморожених Шотландією. На всіх майданчиках продовжуємо наголошувати: росія має заплатити за знищене в Україні», — підкреслила лідерка «Голосу».

Під час офіційного візиту до Шотландії Кіра Рудик зустрілась з тутешніми ліберальними демократами. Це партія з 35 річною історією, яка займає 4 з 129 місць у шотландському парламенті та 4 з 59 шотландських місць у Палаті громад.

«Зараз Україна — безпековий щит всього цивілізованого світу і важливо тримати фокус уваги на тому, що відбувається на війні зараз. Для перемоги над ворогом нам потрібна підтримка: озброєнням, фінансово і політично. А це завдання дипломатичного фронту», — зауважила народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини