Захід має невідкладно забезпечити тотальну ізоляцію рф і санкційний тиск без жодних шляхів обходу, — Андрій Осадчук

Захід має невідкладно забезпечити тотальну ізоляцію рф і санкційний тиск без жодних шляхів обходу, — Андрій Осадчук

Пори те, що введені проти рф санкції потужні і діють, хоч і повільніше, ніж хотілось би, росія навчилась їх обходити. І після підриву росіянами Каховської ГЕС відповідь має бути рішучою — тотальна ізоляція країни-агресора і нівелювання будь-яких шляхів обходу економічних обмежень. На цьому мають зосередитись західні партнери. Ці рішення потрібно приймати невідкладно. Так вважає заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Поки Україна не переможе у війні, не може бути жодних послаблень в консолідації антипутінської антиросійської позиції. І найближчий тиждень буде дуже маркерним в цьому питанні, тому що захистити Запорізьку АЕС можна виключно жорсткими конкретними діями з боку колективного заходу. путін і банда з фсб розуміють тільки силу», — наголошує народний депутат.

Йдеться про посилення санкційного тиску і тотальної імплементації вже запроваджених обмежень без жодної можливості їх обходити через треті країни.

«Зараз є два критичні моменти: перший — треба добивати кремль додатковими санкціями по всіх критичних позиціях. Але після підриву Каховської ГЕС всі економічні ситуативні інтереси будь-яких дискусій мають бути відкинуті, росія має бути тотально відрізана від всіх своїх джерел заробітків і доступу до технологій.

Друге — нам треба працювати над повною імплементацією вже ухвалених санкцій і унеможливлювати обхід санкцій. Коли за останній рік товарообіг Вірменії, Казахстану, Грузії, Туреччини з росією зріс на кількасот відсотків, це не тому що сталося якесь економічне диво, а просто тому що змінені логістичні ланцюги. ЄС та Велика Сімка має зайняти категоричну позицію і пропорційно розповсюдити санкції і на ті країни, які допомагають рф обходити обмеження, інакше санкційна війна буде неефективною», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини