За знищене має платити агресор: народні депутати України закликали премʼєра Великої Британії підтримати ініціативу конфіскації росактивів

За знищене має платити агресор: народні депутати України закликали премʼєра Великої Британії підтримати ініціативу конфіскації росактивів

40 народних депутатів України звернулись з листом до британського премʼєр-міністра Ріші Сунака із закликом підтримати ініціативу конфіскації росактивів. Про це повідомила народна депутатка України, лідерка партії «Голос», віцепрезидентка ALDE Кіра Рудик, яка теж підписала відповідний документ.

«Ми сподіваємось, що Велика Британія ухвалить відповідні зміни. У британському парламенті вже зареєстрований законопроєкт про економічні злочини та корпоративну прозорість, який дозволить таку передачу російських коштів Україні.

Зараз у Великій Британії заморожено £26 млрд активів російського центробанку, а ще гроші і майно російських олігархів. У тому, щоб ці кошти були направлені на відновлення України від російської агресії погоджуються і британські парламентарі, і громадяни. Цілком логічно, що за знищене має платити саме агресор», — наголосила лідерка «Голосу».

Зокрема в листі йдеться, що Арешт вже заморожених російських активів у Великій Британії був би трансформаційним. Потім конфісковані активи можна було б перепрофілювати для фінансування реконструкції України. Це буде чіткий сигнал путіну, його оточенню та олігархам. Після розмов із членами парламенту та громадянським суспільством у Великій Британії народні депутати України вважають, що існує низка доступних варіантів досягнення цього в рамках верховенства права та дотримання міжнародних конвенцій.

Підписуйся на нашi

ще новини