ЄС зможе ввести санкції на російський газ, коли гарантуватиме самостійне забезпечення, — Тарас Козак

ЄС зможе ввести санкції на російський газ, коли гарантуватиме самостійне забезпечення, — Тарас Козак

Європейський Союз не ввів санкції на російський газ, оскільки поки не має альтернативних джерел постачання. Щойно їх знайдуть — обмеження запровадять і на цей ресурс рф. Так вважає депутат Київської міської ради від фракції «Голос» Тарас Козак.

«На російський газ, в тому числі і скраплений, ЄС не вводив санкції. Тому що Європейський Союз намагається провадити санкційну політику таким чином, щоб від цієї санкційної політики росія страждала більше, ніж сам ЄС. На жаль, часто Україна про це забуває і ми хочемо ввести якісь обмеження, не проаналізувавши, який це наслідок матиме для нас. Політика така: ворогам має бути гірше від санкцій, ніж своїм країнам», — пояснює причини таких дій партнерів Тарас Козак.

ЄС не може ризикувати своєю економічною стабільністю, адже тоді партнери не зможуть допомагати і Україні.

«Якщо для Європи дефіцит газу може призвести до величезних політичних та економічних наслідків, це значить, що Європа не зможе фінансувати, в тому числі і Україну, щоб ми продовжували боротьбу. Падіння ВВП, проблеми у внутрішній політиці зменшать допомогу нам. І тільки після того, як ЄС зможе забезпечувати себе газом з інших джерел, впевнений, санкції будуть введені і щодо цього ресурсу», — зауважує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини