Як суспільство ми дозріли, щоб вирватися з pociйських скрєп і совкового світогляду, — Інна Совсун про інститут зареєстрованого партнерства

Як суспільство ми дозріли, щоб вирватися з pociйських скрєп і совкового світогляду, — Інна Совсун про інститут зареєстрованого партнерства

Верховна Рада України зареєструвала законопроєкт про цивільне партнерство одностатевих і різностатевих пар. Документ передбачає, що після держреєстрації партнери отримують статус близьких родичів (членів сім'ї першого ступеня спорідненості), незалежно від того, чи проживають вони фактично разом і чи ведуть спільно домашнє господарство.

За словами однієї з авторів законопроєкту заступниці голови партії «Голос», народної депутатки Інни Совсун, ініціатива на часі і для захисту прав військових. Нині тисячі з них не можуть офіційно оформити свої стосунки через те, що їхні партнери або партнерки однієї з ними статі. Відповідно у випадках поранення, зникнення безвісти або загибелі, їхні сім’ї, партнери та вони самі не мають достатнього юридичного захисту. Те саме стосується і цивільних, життя яких перебуває під постійною загрозою через терор рф.

«Я впевнена: як суспільство ми дозріли, щоб вирватися з pociйських скрєп і совкового світогляду. Це доводять опитування: 56% українців повністю і скоріше погоджуються, що ЛГБТ люди повинні мати право на цивільні партнерства. То давайте нарешті це зробимо. У разі підтримки Верховною Радою, законопроєкт нарешті допоможе парам визначити взаємні права та обов'язки, питання володіння майном, спадку, соціального захисту, прав у разі смерті чи зникнення партнера чи партнерки», — пояснює представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини