Влада розіграла спектакль про «антиолігархічний» закон, хоча юридично цей документ — повна маячня, — Андрій Осадчук

Влада розіграла спектакль про «антиолігархічний» закон, хоча юридично цей документ — повна маячня, — Андрій Осадчук

Вже шість місяців увесь український політикум обговорює тему «ноу-хау» Зеленського в боротьбі з олігархами. За півроку «антиолігархічний» закон, який на минулому тижні був прийнятий Верховною Радою, так і залишився маячнею з юридичної точки зору. Таку думку висловив народний депутат фракції «Голос» Андрій Осадчук.

«З комунікаційної точки зору у питанні впровадження нових методів боротьби з олігархами «слуги» зробили все, що могли. Ми вже шість місяців обговорюємо суть цього документу, і шість місяців іде масштабна медійна хвиля. Але з першого дня появи цієї ініціативи я сказав, що з юридичної точки зору це повна маячня. І моя позиція абсолютно не змінилася», — зазначив Андрій Осадчук.

Цей документ не має жодного стосунку до справжньої боротьби з олігархами. Натомість він просто розширює повноваження президента, фактично запроваджуючи селективне правосуддя поза судовою і правоохоронною системами. Для того, щоб ефективно боротися з олігархатом, а не лозунгами, Україні не треба придумувати велосипед — у нас для цього є всі необхідні інструменти. Потрібно лише їх задіяти, впевнений парламентар.

«Для справжньої боротьби з олігархами потрібно вдосконалювати антимонопольне законодавство. Необхідно розвивати корпоративне управління, а не спостерігати за тим кошмаром, який відбувається в тому самому «Нафтогазі», в «Укрзалізниці». Ми в «Голосі» говорили про це владі дуже багато і запропонували свій дієвий антиолігархічний пакет. Також ми наполягаємо, що потрібно розбиратися з держбюджетом, щоб не давати олігархам паразитувати на ньому», — підкреслив Андрій Осадчук.

Однак влада і надалі робить те, що в неї виходить найкраще: розігрує цей «спектакль» боротьби олігархами замість того, щоб стримувати їх вплив на політику, використовуючи наявні інструменти, резюмував народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини