Відкритий реєстр ніяк не вплине на безпеку декларантів, – Тарас Козак

Відкритий реєстр ніяк не вплине на безпеку декларантів, – Тарас Козак

Декларування має бути відкритим і тут не йдеться про небезпеку для субʼєктів декларування. Адже інформація про адреси залишається закритою. На цьому наполягає депутат Київської міської ради від фракції «Голос» Тарас Козак.

«Не можна приховувати майно, статки, доходи політиків і топ-чиновників навіть в час війни. Це має бути відкрито. І це ніяк не торкнеться безпеки тому, що адреса майна чиновників, які здають свої електронні декларації, закрита. Там все відкрите, крім адреси. Тобто неможливо дізнатись, де знаходяться якісь квартири, дачі, які номери машин тощо.

Не думаю, що росіяни аналізують декларації для того, щоб підставити якихось наших чиновників, депутатів чи когось іншого», — наголошує представник «Голосу».

При цьому, за словами Тараса Козака, залишаються ризики, що в велетенській кількості декларантів буде важко виокремити саме тих, хто несе корупційні ризики.

«Згідно з законом, зараз електронні декларації зобовʼязані подавати мільйони громадян. І є ризики, що будуть стежити не за топ-корупціонерами, а за тими, хто зробив якісь помилки в деклараціях», — пояснює депутат Київради.

Підписуйся на нашi

ще новини