Видатків на дороги більше, ніж на зарплати вчителям всієї країни: Інна Совсун про держбюджет-2022

Видатків на дороги більше, ніж на зарплати вчителям всієї країни: Інна Совсун про держбюджет-2022

Кошторис на 2022 рік вичерпно демонструє справжні пріоритети чинної влади. Цифри не обманюють: видатки на зарплатню вчителям, наприклад, менші, ніж на дороги. Хоча перед виборами монобільшість гучно обіцяла шкільним викладачам по 4 тис. дол. на місяць. Сьогодні якість освіти значно впала через дистанційний формат, але владу це, схоже, не хвилює. Про це заявила народна депутатка партії «Голос» Інна Совсун.

«Безперечно, дороги — це важливо, але діти, які не отримують якісної освіти, це так само важливо. Пацієнти, які не можуть отримати лікування, це так само важливо. Дуже багато є інших проблем, але влада ставить в пріоритет тільки одну. До того ж, ту, де можна маніпулювати.

Загалом, це якась хвороблива фіксація уваги на дорогах. Окрім того, що заклали величезні видатки на дороги на 2022 рік, 2 грудня монобільшість видала 19 млрд гривень додатково на 2021 рік на дороги. Коли їх збираються витрачати — велике питання. Ось це вже зовсім нездорово, відверто кажучи», — наголосила Інна Совсун.

Президент також казав про 30 млрд грн на «Велику термомодернізацію». Натомість, в бюджеті-2022 є усього 2,6 мільярда гривень на це. На гучну обіцянку про економічний паспорт для українських дітей в бюджеті-2022 не передбачено ані копійки.

На «Українські національні авіалінії», яких ще не існує і якими вже пишається президент, закладено мільярд гривень. Мільярд гривень — це один посередній літак, не говорячи вже про витрати на функціонування самої компанії.

«Щодо освіти: закуплено 20 тисяч ноутбуків для вчителів, а не 60 тисяч, як казав президент. Наступного року обіцяють забезпечити всіх вчителів ноутбуками, але їх 400 тисяч, а на ноутбуки на наступний рік закладено нуль гривень. Ось це про пріоритети і про обіцянки, які влада озвучує на камери, але не готова фіксувати в проекті держбюджету», — підкреслила Інна Совсун.

Підписуйся на нашi

ще новини