Успішне майбутнє України після перемоги залежить від освіти та інновацій сьогодні, — Кіра Рудик

Успішне майбутнє України після перемоги залежить від освіти та інновацій сьогодні, — Кіра Рудик

Для відновлення України після перемоги критично потрібні освіта та інновації. Без цього ми не зможемо здійснити технологічний стрибок, тому вже зараз ці галузі потрібно максимально підтримувати і розвивати. На цьому наголошує перша заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Ми чітко розуміємо, що зараз для нашої країни питання освіти та інновацій — це питання виживання майбутнього. Після того, як ми переможемо у війні, нам потрібно буде максимально швидко і ефективно не тільки відновлювати наш людський потенціал, а й намагатися зробити стрибок в технологіях та інноваціях. І зараз, думаю, немає людини, яка могла б зробити це краще, ніж Михайло Федоров і його команда», — прокоментувала народна депутатка.

За словами Кіри Рудик, у новопризначеного Віце-прем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністра цифрової трансформації неабияка підтримка парламенту і масштабні плани.

«Зі свого боку, як парламентарі ми можемо дати йому дві речі: довіру та підтримку. І голосування за його призначення це продемонструвало. Якщо раніше міністр Федоров відповідав за питання цифровізації, зараз буде відповідальний за питання освіти, Military-Tech, цифрової економіки. Декларується тісна співпраця з новим міністром освіти та науки. В них вже є спільний план стосовно цифровізації нашої освітньої системи», — зазначила представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини