У правоохоронних органів достатньо інструментів для боротьби з корупцією, а будь-які нові ініціативи матимуть лише медійний ефект, — Андрій Осадчук

У правоохоронних органів достатньо інструментів для боротьби з корупцією, а будь-які нові ініціативи матимуть лише медійний ефект, — Андрій Осадчук

На даний момент для боротьби і для запобігання корупції в Україні повністю достатньо всіх законодавчих інструментів та повноважень. Заяви про необхідність нових — не більше, ніж медійний хайп. На цьому наполягає народний депутат «Голосу», перший заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

«Ми побудували величезну антикорупційну інфраструктуру. Правоохоронні органи і спеціальні антикорупційні органи мають величезні повноваження, ресурси і можливості для того, щоб з корупцією справді боротись. Чинні покарання дуже жорсткі — за неправомірну вигоду, тобто хабар, службовець може потрапити за грати терміном до 12 років з конфіскацією майна. І це при тому, що в нашій країні нижня планка за умисне вбивство починається десь з 7-ми років. Ми за злочини проти людини караємо іноді менше, ніж за корупційні порушення», — пояснює представник «Голосу».

Якщо хтось справді хоче ефкктивно боротися і запобігати корупції, то зараз цьому нічого не заважає. Головне — мати волю до цієї боротьби.

«Ніщо не заважає зараз досягати результату і садити в тюрму тих, хто вкрав мільйони. Жодних юридичних проблем немає. Але замість того, щоб навести лад у своїй команді, знову це перетворюють в черговий медійний хайп і гучні заяви. Бо якби всіх топ-корупціонерів дійсно хотіли переслідувати, особливо фігурантів останніх публічних скандалів, то інструменти для цього в правоохоронних органів є, і ми би бачили більше результатів», — констатує Андрій Осадчук.

Підписуйся на нашi

ще новини