Треба добиватися того, щоб зараз кожна компанія, яка має будь-яке відношення до ОПК рф, була під санкціями, — Роман Костенко

Треба добиватися того, щоб зараз кожна компанія, яка має будь-яке відношення до ОПК рф, була під санкціями, — Роман Костенко

Попри запроваджені санкції рф навчилась їх обходити і вийшла на довоєнний рівень виробництва ракет. Тому обмеження слід посилювати і розширювати на усі дочірні компанії, які мають хоч якусь дотичність до російського оборонно-промислового комплексу. На цьому наголошує народний депутат «Голосу», секретар парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Ми не можемо допустити, щоб санкції далі працювали так, як вони працюють зараз, що росія змогла відновити довоєнний обсяг виробництва ракет різних моделей і маємо над цим працювати», — констатує народний депутат.

Проблема в тому, що санкції не були накладені на дочірні компанії, а стосувались тільки тих, хто збирає ракети. Цю ситуацію потрібно виправити якнайшвидше і робота з партнерами ведеться.

«Проблема в тому (і про це зараз активно говорить Україна на всіх рівнях), що санкції введені проти основних компаній, які фактично тільки збирали ці ракети. А залишились десятки вузлових, які закупають усі комплектуючі, в тому числі навіть у наших міжнародних партнерів, привозять, а якась одна компанія збирає.

Але збирати не так складно, коли всі компоненти в тебе вже є. Проти дочірніх компаній санкції не введені. Тому зараз треба добиватися того, щоб зараз кожна компанія, яка має будь-яке відношення до оборонно-промислового комплексу рф, була під санкціями, а не тільки ключові гравці», — акцентує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини