Тоталітарні режими обʼєднуються швидше, ніж Захід збирається діяти проти них, — Андрій Осадчук

Тоталітарні режими обʼєднуються швидше, ніж Захід збирається діяти проти них, — Андрій Осадчук

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну і реакції на це цивілізованого світу, світові диктатури почали максимально розширювати співпрацю і по суті обʼєднуватись. Про це свідчить зокрема і нещодавній візит лідера КНДР до росії. Так вважає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Світові диктатури, яких не так у світ є багато, фактично з літа минулого року почали надзвичайно активну діяльність щодо зближення і кооперації. Вони розуміють, що поодинці навряд чи встоять в цьому світі.

Після того, як путін фактично кинув виклик Заходу і отримав жорстку відповідь, на яку він не розраховував, зараз Іран, росія, КНДР рятують один одного, а Китай робить вигляд, що він ніби-то не з ними», — констатує народний депутат.

При цьому, за словами Андрія Осадчука, в цьому злитті тоталітарних режимів є ще значна роль Китаю.

«Ми розуміємо, що останні десятиліття КНДР була тотально залежна від Китаю. Я дуже сумніваюсь, що бодай один сімейний диктатор з родини Кімів був здатен на якісь самостійні суттєві дії чи рішення на міжнародній арені без погодження з Пекіном. Тому зустріч корейського і російського диктаторів треба розглядати в контексті наростаючих контактів москви і Пекіну.

Тобто ми бачимо взаємопроникнення тоталітарних режимів і велику гру Китаю, бо це робиться за його прямої координації, бо він, очевидно, намагається максимально розширювати свій вплив у світі», — підкреслює представник «Голосу»

Підписуйся на нашi

ще новини