Танковий прорив на дипломатичному фронті стався, тепер маємо працювати над логістикою, навчанням і кількістю техніки, — Андрій Осадчук

Танковий прорив на дипломатичному фронті стався, тепер маємо працювати над логістикою, навчанням і кількістю техніки, — Андрій Осадчук

Надання україні важких танків — це величезний дипломатичний і світоглядний прорив для підтримки нашої держави. Однак тепер усі наші зусилля мають бути зосереджені на тому, щоб до початку квітня 2023 року щонайпізніше мати вже на полі бою бодай 180-200 одиниць такої техніки. На цьому наголошує заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Ми отримали чудовий політичний результат, такий собі танковий прорив на дипломатичному фронті, але це тільки початок великої роботи. Нам треба забезпечити логістику, нам треба танки не в заявах наших союзників, нам треба танки на полі бою. Таки з навченим персоналом.

Та кількість, яка оголошена, ніби-то непогана, але ми маємо розуміти, що довжина фронту зараз ледь не 1000 км і для того, щоб давати гідну відсіч, а тим більше йти в атаку нам треба не менше 300-400 танків. Про це неодноразово говорив і писав Залужний. А це не так то і просто зробити, бо таких машин не так багато існує», — акцентує представник «Голосу».

За словами Андрія Осадчука, дуже важливо, щоб партнери України розуміли, наскільки важливо поставити важку техніку на поле бою і завершити навчання екіпажів до весни.

«Дуже розраховую, що всі наші союзники розуміють, наскільки важливий час і будуть кинуті всі сили, щоб імплементувати політичні рішення про зміцнення армії України важкими танками. Критично, щоб всі ці танки якомога швидше прибули в Україну і дипломатичний танковий прорив мав розвиток в кількості одиниць які ми фактично отримаємо. До кінця березня-початку квітня нам потрібно зібрати хоча б 180-200 одиниць», — підкреслює народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини