Сподіваємось, що перші конфісковані у Великій Британії російські активи передадуть Україні цього року, — Кіра Рудик

Сподіваємось, що перші конфісковані у Великій Британії російські активи передадуть Україні цього року, — Кіра Рудик

Велика Британія буде другою чи третьою країною, яка передаватиме Україні конфісковані активи російських російські. Відповідне законодавство там зараз активно напрацьовується. Про це повідомила лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

«Я впевнена, що найближчі пів року відповідне законодавство у Великій Британії буде прийнято і гроші будуть конфісковані. Тому всі росіяни, які зараз втекли в Велику Британію зі своїми грішми за «золотим квитком» рано чи пізно опиняться в ситуації, коли їх активи будуть конфісковані, щоб по-перше, закрити дірку в британському бюджеті і компенсувати витрати, які йдуть на підтримку України і по-друге, щоб направити ці кошти в Україну», — запевнила лідерка «Голосу».

За словами Кіри Рудик, 2023 рік стане роком, коли заарештовані в цивілізованих країнах російські активи передаватимуть Україні.

«Ще 4 місяці тому ми говорили, що це нереальна задача і було багато скептиків щодо цього питання. Канада вже прийняла це законодавство, а наприкінці 2022 року американський Конгрес ухвалив зміни, які дозволяють конфісковані росактиви передавати україні, тож Британія зараз не хоче пасти задніх і там дуже активно ведеться робота. Ми очікуємо, що перші кошти від США надійдуть в Україну вже в цьому році і від Великої Британії, сподіваюсь, також. Адже конфісковані Канадою кошти російського олігарха Абрамовича вже мали б надійти, бо там процес пішов», — підкреслює народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини