Санкції — не сокира, а удавка, — Тарас Козак пояснив, як руйнується економіка рф

Санкції — не сокира, а удавка, — Тарас Козак пояснив, як руйнується економіка рф

Мета санкцій — придушити російську економіку і тому нові санкційні пакети від ЄС та США постійно борються з лазівками, які рф використовує для обходу обмежень. Так вважає депутат Київради від «Голосу» Тарас Козак.

«Європа і США аналізують реакцію росії і вплив санкцій на російську економіку. Потім роблять з цього висновки. Саме останній пакет полягає в доопрацюванні минулих. Це можна ще назвати вторинними санкціями.

В чому це полягає? Ті санкції, які запроваджувались на початку, були вже відомі, впроваджувались дуже повільно і росія готувалась до них і адаптувалась. Як це до прикладу було з відключенням російських банків від системи SWIFT. Зараз Захід починає аналізувати, що ж не спрацювало в тих санкціях і чому російська економіка впала недостатньо», — пояснює представник «Голосу».

За словами Тараса Козака, Захід вже розуміє, що є найбільш болючим для рф і далі тиснутиме на їх економіку.

«Найболючіші санкції для рф — нафтові обмеження, хоча росія намагається шукати там лазівки, але Захід бореться і з цим. Санкції — це не сокира, це така удавка, яка потрішки стискається на шиї російської економіки. І результат буде позитивний для нас», — наголошує депутат Київради.

Підписуйся на нашi

ще новини