росіяни накопичують резерви на Півдні і Сході, наше завдання – нівелювати їх шанси на наступ, — Роман Костенко

росіяни накопичують резерви на Півдні і Сході, наше завдання – нівелювати їх шанси на наступ, — Роман Костенко

Ворог готується до весняного наступу, стягує сили і техніку на Південь і Схід. Тож завдання сил оборони України — нівелювати всі спроби ворога наступати. Так вважає народний депутат «Голосу», який захищає Південь, Роман Костенко.

«Це комплексне питання і підготовки до наступу, і готовності до оборони. Ворог розуміє, що південний напрямок для нас є важливим. Якби ми пробили там оборону, це було би стратегічно великою перевагою в цій війні на нашому боці. Паралельно росіяни готують до весняного наступу і зараз складають собі умови для цього. Вони малими групами намагаються захопити 10, 20, 100 метрів і вибити нас з панівних висот. Наше завдання — ворога зупинити і створювати умови для свого наступу», — наголошує народний депутат.

За словами Романа Костенка, йдеться про ті сили і засоби ворога, які вивільнились після відступу росіян з правобережжя Херсонщини.

«На лінії зіткнення на Запорізькому напрямку ворог дійсно підтягнув резерви, тобто ті війська, які вийшли з правобережжя для того, щоб посилити Східний і Запорізький напрямок. Також за допомогою частини цих резервів противник намагається протиснути Бахмут і Соледар і так само на Півдні накопичити свої сили», — пояснює Роман Костенко.

Підписуйся на нашi

ще новини