росія вже активно готується до постпутінського періоду, — Андрій Осадчук

росія вже активно готується до постпутінського періоду, — Андрій Осадчук

Публічні конфлікти між російськими генералами і ПВК, спікерами різних «башт кремля» свідчать про те, що рф насправді готується до закінчення путінської доби і кожен із впливових вже готує собі майданчик для контролю зон впливу. Однак це зовсім не означає, що після путіна росія зміниться на краще. Таку думку озвучив заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Конфлікт між керманичем ПВК «Вагнер» Пригожиним і російськими генералами відбувається вже 3-4 місяці. Конфігурація в протистоянні сильно змінилася, коли у січні російські військові знову отримали кредит довіри, і перше, що вони вирішили — почали активно утилізовувати загони «Вагнера» під Бахмутом.

Це все не тільки про війну з Україною, а й про жорстоку внутрішню боротьбу сил, які є насправді «колективним путіним», бо очевидно, що його фігура надто демонізована з одного боку, з іншого — існують додаткові потужні центри впливу, що зараз борються за своє майбутнє», — підкреслює народний депутат.

Постійні публічні перепалки між представниками ПВК, російськими військами та іншими альтернативними російськими спікерами — не що інше, як боротьба за майбутні зони впливу.

«Оцей колективний путін, колективне ФСБ — це все про те, що башти кремля таки існують. Є центри впливу, центри прийняття рішень. Вони дуже різні і вони між собою конкурують. При цьому всі розумні (а там є розумні) вже готуються до постпутінського періоду і зараз намагають вигризати собі якісь зони впливу», — акцентує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини