Проблему дефіцит кадрів у судовій системі потрібно вирішувати невідкладно, — Зоя Ярош

Проблему дефіцит кадрів у судовій системі потрібно вирішувати невідкладно, — Зоя Ярош

Проблема дефіциту кадрів у судовій системі впливає на якість правосуддя, тож має бути вирішена якнайшвидше. ВККС має запрацювати, добрати суддів і закінчити кадровий голод у системі. На цьому наполягає депутатка Київради від фракції «Голос» Зоя Ярош.

«Ще до початку повномасштабної війни били в усі дзвони про те, що в судовій системі страшенний дефіцит кадрів. На той момент його мали близько третини судів. Це говорить про те, що на кожного суддю збільшується навантаження і кількість нерозглянутих чи несвоєчасно розглянутих справ зростала, а це впливало на якість правосуддя. Зараз ситуація ще погіршилася», — констатує представниця «Голосу».

Розігнати усіх суддей і набрати заново — не вирішить проблему. Має запрацювати ВККС і закрити вакансії в судовій системі.

«На сьогодні ВККС, яка має здійснювати добір суддів, не працює більше трьох років і зараз все ще триває конкурсний відбір. А суди мають запрацювати повноцінно і мають бути наповнені кадрами для повноцінного функціонування системи», — наголошує Зоя Ярош.

Підписуйся на нашi

ще новини