Потрібно продовжувати жорстко просувати основний наратив ролі Заходу у війні: допомога Україні — інвестиція в загальну безпеку, — Андрій Осадчук

Потрібно продовжувати жорстко просувати основний наратив ролі Заходу у війні: допомога Україні — інвестиція в загальну безпеку, — Андрій Осадчук

Острах певних партнерів щодо використання Україною західної зброї для ударів по території рф треба бороти. Для цього постійно наголошувати, що допомога Україні — це не гуманітарна акція, а інвестиція в безпеку. Бо навіть після виходу на кордони 1991 року, бойові дії, скоріш за все, можуть тривати. Таку думку висловив заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Що має відбутися, якщо ми дійшли до кордону? Всі перестали стріляти? Московити розійшлися по домівках? Звичайно, цього не відбудеться. Це прикордоння буде зоною бойових дій і скоріше за все, Україні доведеться і далі наносити удари по складах, по логістиці, можливо вести бойові дії вже на міжнародно визнаній території російської федерації, бо це війна, інакше бути не може», — констатує народний депутат.

Повномасштабна війна передбачає, що бойові дії можуть і мають вестись і на території агресора, а Україна має право використовувати будь-які воєнні способи для своєї перемоги.

«Нам потрібно, перш за все, продовжувати жорстко пояснювати наратив ролі Заходу у великій війні, це те, про що багато українських політиків говорять всі ці місяці: допомога Україні — це не гуманітарна допомога і не гуманітарна акція, це інструмент великої війни і інвестиція в колективну безпеку континенту і світу. Війна не може вестися тільки на території України, і громадяни рф мають розуміти, що війна — це не по телевізору. Ми у великій війні і ми маємо застосовувати будь-які військові засоби і способи, дозволені міжнародним правом, які можуть забезпечити українську перемогу», — наголосив представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини