Підрив Каховської ГЕС може бути початком реалізації стратегії техногенної катастрофи як підстави для відведення військ рф, — Андрій Осадчук

Підрив Каховської ГЕС може бути початком реалізації стратегії техногенної катастрофи як підстави для відведення військ рф, — Андрій Осадчук

Терористичний акт, яким є підрив Каховської ГЕС, найімовірніше є з одного боку інструментом захисту від наступу ЗСУ, з іншого стратегією формування підстав для відведення російських військ з півдня України. Незважаючи на мотивацію московитів світ має якнайжорстікіше відреагувати на цей дикий крок рф, бо зростають ризики для ЗАЕС. На цьому наполягає заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«З одного боку — це відповідь на активізацію бойових дій ЗСУ, а з іншого боку, напевно, реалізація стратегії техногенної катастрофи як формування підстави для відведення військ з півдня України. Ці дискусії були давно, ще з минулого року, коли почалися провокації навколо Запорізької АЕС. Тоді багато експертів висловлювалися про те, що, знаючи методи і психотип поведінки керівництва фсб, не виключено, що вони оберуть техногенну катастрофу як аргумент, чому вони вимушені покинути якісь тимчасово захоплені території. І підрив Каховської ГЕС може бути частиною цього абсолютно терористичного дикого плану», — пояснює народний депутат.

За словами Андрія Осадчука, цей теракт матиме глобальні наслідки і не лише для України.

«Для України це матиме справді важкі наслідки — відновлення інфраструктури гідроспоруд вимагатиме колосальних ресурсів. Також наслідки будуть на міжнародній арені, бо цією терористичною атакою кремль і путін передали такий собі «привіт» всім борцям за так звані «мирні плани» і виставили їх повними ідіотами. Бо кожен, хто говорив про мирні переговори з рф, тепер встали в один ряд з терористом номер один планетарного масштабу», — акцентує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини