Перед нашим контрнаступом, основне завдання — зупинити росіян, — Роман Костенко

Перед нашим контрнаступом, основне завдання — зупинити росіян, — Роман Костенко

Контрнаступ ЗСУ відбудеться тоді, коли ми матимемо достатньо сил і засобів для цього. І поки він готується Силам оборони України потрібно ще зупинити ворога і збити його наступальний потенціал. На цьому наголошує народний депутат «Голосу», який боронить Південь, Роман Костенко.

«Про контрнаступ треба радше не говорити, а діяти. Однак ми маємо також розуміти: наше основне завдання зараз — зупинити противника. Поки ми плануємо контрнаступ (сили, ресурси, місця) ми маємо памʼятати, що на невеликих ділянках противник ще намагається наступати. Його треба зупинити і збити його наступальний потенціал, щоб він не міг цього робити», — пояснює оборонець Півдня.

Також Роман Костенко зазначив, що зараз від вищого військово-політичного керівництва практично немає заяв про контрнаступ, а тільки воно володіє повною картиною.

«Ми памʼятаємо те, що говорив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний: щоб провести контрнаступ, йому потрібна певна кількість танків, БМП, артилерійських системи. Але коли ці машини будуть поставлені в Україну, маємо мати готовий персонал, резерви. Контрнаступ буде тоді, коли Генштаб визначить місце його проведення, готовність сил і засобів, щоб не битись ціною великих втрат, як це роблять росіяни», — акцентує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини