НАТО визнає росію головною загрозою цивілізованого світу. Для нас це прорив, — Андрій Осадчук

НАТО визнає росію головною загрозою цивілізованого світу. Для нас це прорив, — Андрій Осадчук

Визнання росії головною загрозою для НАТО — це прорив для майбутнього геополітичного становища України. Адже тепер буде змінена вся логіка і стратегія роботи Альянсу, а підтримка нашої держави не тільки не зменшиться, а перетворюється в ключовий важіль реалізації стратегії Альянсу. Таку думку висловив заступник голови партії «Голос», перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

«Можливо хтось очікував, що Альянс прямо вступить у війну з рф… Це дуже наївно і по-дитячому. НАТО дійсно не хоче лобового зіткнення з росією, але офіційно і публічно повністю змінило свою зовнішньополітичну стратегію, вони визнали рф найбільшою загрозою для цивілізованого світу. Це фактично поворот на 180 градусів після десятиріч спроб умиротворити росію і побудувати з нею якусь систему співіснування.

Все це в минулому. Нова стратегія НАТО і їх ставлення до росії надзвичайно важливе для нас. Відповідно, повністю змінюється вся логіка і вся організація роботи і пріоритети НАТО. Це те, чого ми добивалися останні роки», — наголошує народний депутат.

Тому надважливо, щоб Україна невпинно продовжувала свій рух до Північноатлантичного Альянсу, як це зазначено в нашій Конституції. Ми вже де-факто в НАТО, маємо стати і де-юре.

«В сучасних умовах світу, в міжнародних відносинах не існує організації, яка була б альтернативою НАТО, яка могла б убезпечити Україну. Підтримую будь-які союзи, що можуть розвивати наші дво- чи багатосторонні зв‘язки із цивілізованим і сильним світом, але, допоки існує Північноатлантичний Альянс як єдина система колективної трансатлантичної безпеки клубу багатих і розумних цього світу, доти Україна, яка визначила це у своїй Конституції, має чітко рухатися в виключно цьому напрямку», — резюмує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини