Наша гра має бути в довгу, треба дотискати росію санкціями на роки, — Кіра Рудик

Наша гра має бути в довгу, треба дотискати росію санкціями на роки, — Кіра Рудик

Санкційний тиск на росію має тривати роками, навіть після виходу ЗСУ на кордони 1991 року. До цього мають бути готові і наші партнери. Так вважає лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

«Не дивлячись на те, яка ситуація буде з війною, санкції проти рф мають працювати. Припустимо, ми вийшли на кордони 1991 року, то чи знімати санкції з росії? Ми хочемо сподіватись, що ні. Тому наша гра має бути в довгу. Для нас критично, щоб росія в тому вигляді, в якому вона зараз є, перестала існувати», — наголошує лідерка «Голосу».

До тривалого санкційного тиску мають готуватись і партнери України, адже по-справжньому обмеження рф почне відчувати лише цьогоріч.

«Насправді те, що реально почало бити по росії — нафтове ембарго — запрацювало в грудні 2022 року. Тому ми навіть зараз, в кінці січня не можемо чітко сказати, які втрати понесла росія і чи вона почала реально це відчувати. Тому в перспективі ЄС як інституція має думати, як пережити ще одну зиму і потрібно планувати від найгіршого», — констатує народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини