Найбільший виклик  зараз — це посилення нашої ППО, — Роман Костенко

Найбільший виклик зараз — це посилення нашої ППО, — Роман Костенко

Ворог відчуває, що Силам оборони бракує засобів протиповітряної оборони. Особливо це стосується лінії поблизу кордону з рф, яку путін оголосив «санітарною зоною». Тому на даний момент критично важливо посилювати саме захист неба. Так вважає народний депутат «Голосу», секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Що є найбільшою загрозою станом на зараз (хоча це може змінитись) — це створення «санітарної зони», про яку говорив путін. Це зона на кордоні з рф на глибину 20-30 км, яку вони будуть «випалювати». Зараз ворог побачив в нас недостатню кількість ППО, адже фронт великий і нам постійно треба ці системи, зокрема Patriot, ганяти з місця на місце», — пояснює народний депутат.

За словами Романа Костенка, зараз зусилля політиків і дипломатів мають бути зосередженні саме на отриманні Україною більшої кількості засобів ППО.

«Ми маємо захищати людей, які там живуть. Шукати засоби ППО, просити партнерів. Адже це найбільша загроза станом на зараз по північній лінії кордону. Що буде через місяць — ми не знаємо, все залежатиме від планів кремля», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини