Мільярди гривень на ІТ в Києві йдуть внікуди, — Макс Нефьодов про ситуацію з Kyiv Smart City

Мільярди гривень на ІТ в Києві йдуть внікуди, — Макс Нефьодов про ситуацію з Kyiv Smart City

Ситуація з раптовою заміною мобільного застосунку для міських електронних послуг у Києві — чергове свідчення неефективності використання коштів на сучасні технології в місті. Столиця роками пасе задніх, і київська команда «Голосу» змінюватиме це.

Сучасне місто з якісними електронними послугами — пріоритетний напрямок роботи депутатів «Голосу» у Київраді.

Пряма мова Максима Нефьодова, депутата фракції «Голосу» в Київській міській раді:

— Такі приклади демонструють, що мільярди гривень, які роками виділяються на київське ІТ, не призводять до появи зручних, якісних і ефективних сервісів.

Київ падає в рейтингу прозорості міст від Transparency International. В Києві електронні послуги деінде гірше, ніж, наприклад, в Тернополі й Вінниці. В Києві досі є проблеми з електронним квитком, який не працює в громадському транспорті, незважаючи на викинуті сотні мільйонів гривень на обладнання і валідатори.

В Києві все ще є проблеми з проєктом «Безпечна столиця» і тисячами камер, які хаотично встановлені по місту, але так і не об'єднані в загальну систему. І в результаті ситуаційний центр, яким постійно пишається Кличко, — це, фактично, красиві екрани, які демонструють дуже мало реальної онлайн-інформації.

Мета київської команди «Голосу» — змінити цю ситуацію. Столиця не має пасти задніх у впровадженні електронних сервісів, прозорості інформації та використанні сучасних технологій.

Підписуйся на нашi

ще новини