Мета ракетних обстрілів рф — виснажити нашу ППО і залякати цивільних, — Роман Костенко

Мета ракетних обстрілів рф — виснажити нашу ППО і залякати цивільних, — Роман Костенко

Ледь не щоденним ракетно-дроновим терором по містах ворог намагається виснажити нашу систему ППО і тероризувати цивільне населення. рф досі сподівається зламати дух українців і волю до опору. Так вважає народний депутат «Голосу», секретар парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Всі ці ракетні обстріли рф в цілому, по-перше, мають за мету виснажити нашу ППО, розуміючи, що зараз наші ракети С-300 зменшуються, а стосовно всіх інших комплексів — ми залежимо від поставок наших партнерів. Тому застосовують і дрони-камікадзе у великій кількості, які нам доводиться збивати іноді ракетами, які коштують дорожче, бо ми цінуємо життя людей», — констатує народний депутат.

Також ворог намагається знайти місцезнаходження систем ППО і навіть несвідомо не треба йому в цьому допомагати.

«По-друге, денні атаки покликані знайти місце наших ППО, тому ті хто знімають або «виходи» ракет, або місця збиття, вони допомагають ворогу. Ще раз кажу: не робіть цього, а йдіть в укриття, коли чуєте сигнал повітряної тривоги», — наголошує Роман Костенко.

Ще одна мета ворога, яка вже понад рік залишається незмінною, — зламати волю українців чинити опір. Особливо перед майбутніми кампаніями.

«Третє — залякати наших людей. Вести терористичні атаки для того, щоб зламати українців і їх дух. Вони досі не розуміють, що зробити це неможливо», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини