Маємо бути обережні з градусом емоцій, які точно не наближають Перемогу, — Андрій Осадчук про кризу інституцій

Маємо бути обережні з градусом емоцій, які точно не наближають Перемогу, — Андрій Осадчук про кризу інституцій

Боротьба українського суспільства та влади з корупцією — надважлива, але слід бути дуже обережними і не перегнути комунікаційну і емоційну палицю щодо інституції, від яких зараз безпосередньо залежить безпека держави і, відповідно, життя і здоров‘я кожного з нас. Тому варто дещо знизити градус напруги, роздмухуючи вороже ставлення саме до інституцій сектору оборони і переводити з‘ясування стосунків виключно в площину юридичних і управлінських процедур. Так вважає заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Ми сотні раз говорили, що слабкі інституції послабляють українську державу і це геть не новина. Війна довела, що інституції сильніше ніж вважалося, бо державна машина встояла після 24 лютого. Але зараз ми маємо розуміти, що в нашій країні реально воюють на передовій забезпечують ефективну протидію ворогу по суті три базові інституції: СБУ, МВС і Міноборони. Тому дуже закликаю до стриманості стосовно цих установ.

Так, треба вдосконалювати процедури, так потрібно розбиратись з якістю роботи, але на великій війні ми не маємо грати на руку ворогу. Ми вже за останні 2 тижні створили емоцію в суспільстві, що у нас ніби величезна драма в Міноборони, а від цієї інституції залежить наше з вами життя і безпека. Вже відійшли на другий план здобутки в забезпеченні війська зброєю, всіх цікавлять ціни в супермаркетах, які не мають жодного стосунку до процедур військових закупівель. Треба збавити градус, дати можливість Парламенту, правоохоронним органам робити свою роботу і спокійно дочекатись результатів перевірок», — наголошує представник «Голосу».

Це зовсім не означає, що суспільство і держава мають хоч якось толерувати корупцію. Зрештою, корупція для України є не меншим злом, ніж зовнішній ворог, тут важливе питання тональності і тієї емоції, якою ми заряджаємо своїх співгромадян і наших союзників в умовах коли шлях до Перемоги ще довгий.

«Ми величезними втратами і зусиллями Сил оборони України завоювали позитивну репутацію для своєї держави перед світом. І зараз ми надмірними емоціями в публічному обговоренні недоліків роботи не можемо допустити руйнації чи втрати такої репутації і довіри в очах партнерів», — підкреслює народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини