Кожного дня ми нагадуємо партнерам: наш крок вперед залежить від швидкості ваших рішень, — Кіра Рудик

Кожного дня ми нагадуємо партнерам: наш крок вперед залежить від швидкості ваших рішень, — Кіра Рудик

Партнери бачать роботу Сил оборони України і це стимулює надавати більше озброєння. Однак слід наголошувати союзникам, що успіхи на полі бою залежать від швидкості отримання ЗСУ техніки і боєприпасів. На цьому наголосила народна депутатка України, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Партнери бачать зараз ефективність нашої ППО, але нам потрібно більше засобів, щоб захистити свої міста, щоб коли ми лягаємо спати, ми знали, що прокинемось. Це те, що ми пояснюємо нашим міжнародним партнерам: наш крок вперед залежить від швидкості ваших рішень. Після того, як вони побачили, як можуть працювати наші Сили оборони, збільшиться і перелік того, що нам нададуть. В тому числі, щоб показати нездатність російських ракет пробивати західну оборону», — пояснює народна депутатка.

Зрушення вже відчутні, зокрема і в наданні Україні бойової авіації, і боєприпасів, необхідних для наступальних операцій ЗСУ.

«Ми памʼятаємо, що танкова коаліція починалась навчанням українських бійців, а отже інформація про навчання пілотів дає сподівання, що будуть і літаки. Також Єврокомісія затвердила мільярд євро на снаряди для України. Дуже сподіваюсь, що разом з міжнародними візитами президента Зеленського країни зрозуміли, що швидкість їх дій надзвичайно важлива і це гарна відповідь на їх запитання «коли буде наступ?» — тоді, коли надасте снаряди. Також ми розуміємо, що збільшуються поставки ракет Storm shadow, додаткових дронів і того, що нам обіцяли різні країни», — акцентує лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини