Кіра Рудик про шлях України у ЄС: Кращого шансу реформувати стару систему у нас може не бути

Кіра Рудик про шлях України у ЄС: Кращого шансу реформувати стару систему у нас може не бути

Реформи, які входять в пакет умов кандидатства на членство в ЄС, важливі в першу чергу для України. Бо вони забезпечують розвиток українського суспільства та української економіки. На цьому наголошує лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Не членство в ЄС створює гарний рівень життя в країні, гарантує верховенство права чи дотримання прав і свобод громадян, а проведені реформи та трансформації суспільства. За останні 25 років ВВП країни-кандидатів до ЄС в середньому зростав на 2% швидше, ніж у самого ЄС. І головний фактор — це проведення системних реформ, які скорочували розрив в економічному та інституційному розвитку між ЄС та країнами-кандидатами», — підкреслює народна депутатка.

Всі 27 країн Європейського Союзу визнали Україну як визначну для Європи державу. У середньому від отримання статусу кандидата до вступу до ЄС проходить 8 років і для наших партнерів вкрай важливо — розбудова в Україні правової держави та антикорупційна політика. Пункти прості і їх не важко реалізувати: призначити керівника САП, провести прозорий конкурс на призначення нового голови НАБУ, реформувати Конституційний суд, перезавантажити та очистити Вищу раду правосуддя.

«Важливо, щоб боротьба з олігархами проходила в конституційному правовому руслі. Європейська Комісія в цілому підтримує ідею «антиолігархічного закону» та боротьби з олігархічним впливом, але вимагає від влади того самого, чого вимагали всі помірковані політики в країні — направити закон на експертизу Венеціанської комісії та внести корективи відповідно до результатів експертизи», — зазначає лідерка «Голосу».

Головне, що зараз потрібно державі — політичне лідерство та пріоритет євроінтеграції України над особистими амбіціями окремих політиків та політичних сил.

«Кращого шансу дотиснути стару корумповану та посткомуністичну систему у нас може не бути. Ми не можемо зрадити ту жертву, яку приносить український народ заради свободи та європейського майбутнього. Наш шанс швидко пройти шлях, який інші країни проходили десятиріччями нам кожного дня дарують героїчні Збройні сили України. І я впевнена в нашому успіху: ми переможемо ворога та будемо у ЄС», — наголошує Кіра Рудик.

Підписуйся на нашi

ще новини