Кіра Рудик: І українці, і закордонні партнери відчувають тоталітаризм Зеленського

Кіра Рудик: І українці, і закордонні партнери відчувають тоталітаризм Зеленського

Українці за часів Зеленського не почуваються у безпеці. Про це свідчать соцопитування і загальна тенденція, коли Банкова вперто ігнорує внутрішні кризи та зовнішньополітичні зобовʼязання. На цьому наголошує лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Нині тільки 30% українців вважають, що в 2022 вони будуть жити краще. Це результат того, що всередині країни є величезна кількість невирішених проблем, на які влада не звертає уваги через свій непрофесіоналізм і банальне незнання, що з цими кризами робити», — підкреслює народна депутатка.

За останній рік Зеленський разом з оточенням дедалі більше нагадують тоталітарні режими. Це відзначає не лише опозиція, а навіть західні партнери України.

«Останній рік роботи Зеленського почався з узурпації влади і тотального контролю над правоохоронними органами. Потім президент взявся за незалежні медіа. Це визнають наші міжнародні партнери. І вони не тільки глибоко стурбовані, вони починають напряму запитувати Банкову: «Чому тиснуть на журналістів? Чому Україна йде шляхом Білорусі?», — зазначає лідерка «Голосу».

Такі негативні тенденції дуже шкодять іміджу України на міжнародній арені.

«На яку підтримку ми розраховуємо від міжнародних партнерів, яким ми кажемо, що Україна — це демократичний щит Європи? В них виникає логічне запитання: «Який ви демократичний щит, подивіться на себе». В цьому є велика загроза, відповідальність за яку несе президент», — підсумовує парламентарка.

Підписуйся на нашi

ще новини