«Голос» вимагає скасувати заборону на продаж непродовольчих товарів під час карантину

«Голос» вимагає скасувати заборону на продаж непродовольчих товарів під час карантину

Партія «Голос» вимагає від уряду скасувати заборону на продаж непродовольчих товарів у період локдауну 8—24 січня як необґрунтовану. Ця заборона — черговий прояв інтелектуальної слабкості урядовців, які відповідають за боротьбу з COVID-19.

Замість того, щоб знущатися над людьми, дозволяючи їм придбати в супермаркеті продукти харчування, але забороняючи взяти з сусідньої полиці цього ж магазину пральний порошок чи батарейки, чиновники повинні збільшити кількість тестувань і надати реальну оцінку поширення хвороби.

І у разі, якщо заяви про зменшення захворюваності підтвердяться, — розглянути послаблення чи повне скасування карантинних обмежень.

Пряма мова Кіри Рудик, народної депутатки України, голови партії «Голос»:

— Недолугість, з якою чиновники запроваджували минулі карантинні обмеження, привчила українців до прихованого спротиву. Поза сумнівом, офіційна заборона на придбання електричних лампочок, посуду, білизни, запальничок та інших непродовольчих товарів буде проігнорована людьми, як позбавлена здорового глузду. Це матиме лише один ефект — зростання тіньової торгівлі та збитки для державного бюджету.

Партія «Голос» вимагає від уряду припинити практику необґрунтованих заборон і негайно скасувати обмеження на продаж непродовольчих товарів у період січневого локдауну.

Крім того, ситуація вимагає збільшити кількість тестувань на наявність вірусу COVID-19, аби отримати реальну оцінку поширення хвороби. У разі підтвердження нинішньої тенденції до зменшення захворюваності доцільно розглянути позапланове послаблення або повне скасування карантинних обмежень.

Підписуйся на нашi

ще новини