Доречно призупинити евакуацію авто на час воєнного стану, — Зоя Ярош

Доречно призупинити евакуацію авто на час воєнного стану, — Зоя Ярош

Призупинити евакуацію неправильно припаркованих автомобілів, які при цьому не заважають руху громадського транспорту, на час воєнного стану — цілком доречне рішення. На цьому наголошує депутатка Київради від «Голосу» Зоя Ярош.

«Призупинити евакуацію автомобілів саме на період воєнного часу доцільно. В місті Києві під час повітряної тривоги не рухається громадський транспорт і іноді автомобіль потрібен. Але коли авто є реальною перешкодою для руху транспорту, така евакуація є необхідною. Однак евакуація просто неправильно припаркованого транспортного засобу, який не створює перешкод для громадського транспорту на період воєнного часу не є доцільною», — пояснює депутатка Київради.

Також Зоя Ярош повідомила про новий порядок перейменування топонімів у столиці, де ініціатива саме за містянами.

«Навесні 2022 року був прийнятий особливий порядок стосовно перейменування топонімічних обʼєктів у Києві. І головну роль відіграють саме кияни. Цей порядок передбачає, що пропозиції стосовно нових назв вулиць, площ, провулків подаються громадянами, систематизуються і проводиться голосування у додатку «Київ цифровий». Зазвичай, яка пропозиція набрала найбільшу кількість голосів, таку назву і отримує вулиця. Єдине, що ще працює експертна комісія, якщо, до прикладу, дві назви набирають однакову кількість голосів», — підкреслила представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини