Для виявлення колаборантів слід працювати правоохоронним органам, а не ухвалювати додаткові закони, — Андрій Осадчук

Для виявлення колаборантів слід працювати правоохоронним органам, а не ухвалювати додаткові закони, — Андрій Осадчук

Окремо взятий закон не може провести межу між тими, хто колаборант, а хто ні. Кожен випадок потрібно розглядати окремо, на цьому побудована логіка кримінальної юстиції. Тому слід максимально залучати правоохоронні органи для пошуку зрадників держави, а не розраховувати, що це можна вирішити якимось додатковим законодавчим актом. Таку думку озвучив перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«На моє переконання, зараз в українському законодавстві є всі підстави, щоб розслідувати питання колаборації і притягнення колаборантів до відповідальності. Однак, я ставлю під сумнів можливість окремим додатковим законом провести межу, хто колаборант, а хто ні. Це дурниця, бо кожне питання унікальне, кожний випадок потрібно досліджувати і розслідувати окремо, особливо коли мова про події на тимчасово окупованих територіях. На цьому побудована логіка кримінальної юстиції: кожну кримінальну справу треба досліджувати окремо», — пояснює народний депутат.

Виявляти колаборантів мають правоохоронні органи і в них є для цього всі процесуальні і законодавчі інструменти. Попри те, що зараз в них чимало роботи через активні бойові дії , кожного зрадника буде знайдено і покарано.

«Треба давати більше можливостей і операційної підтримки правоохоронним органам, при тому, що зараз навантаження на них є феноменально великим і, можливо, що сил на кожного колаборанта може фізично поки бракувати. Але найбільш яскравих зрадників України маємо знайти і притягнути до відповідальності щонайшвидше. В мене немає сумнівів, що так і буде. До всіх інших справа теж дійде», — наголошує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини