Це дасть нам час, коли ворог є вразливими, — Роман Костенко пояснив, як далекобійна зброя США допоможе наблизити наш прорив

Це дасть нам час, коли ворог є вразливими, — Роман Костенко пояснив, як далекобійна зброя США допоможе наблизити наш прорив

Надання далекобійних ракет типу ATACMS надасть Силам оборони України перевагу над ворогом. Супротивник буде змушений не тільки переглянути свою логістику, а й змінити тактику. А це дасть українському війську більше часу. Так вважає народний депутат «Голосу», секретар парламентського комітету з питань національної безпеки Роман Костенко.

«ATACM’си, ракети оперативно-тактичного рівня, дуже би нас підсилили. Це би «перебило» логістику ворога, вивело би її з ладу хоча би на певний період і дало би нам певну перевагу. Плюс — ми розуміємо, що ворогу доведеться відтягнути свої штаби, склади і логістичні центри. Тому така зброя, саме далекого ураження, — те, чого нам не вистачає.

Свого часу таку ж роль відіграли HIMARS, які хоч і били на 60-90 км, але змусили ворога перенести вглиб своє забезпечення і командні пункти. З новими ракетами ворогу знову доведеться міняти тактику, а це час, коли противник залишається вразливим», — пояснює народний депутат.

За словами Романа Костенка, за наявних ресурсів в Сил оборони України, вихід до Азовського моря найближчим часом виглядає малоймовірним.

«Після успіху ЗСУ біля Роботиного, росія зосередила там зусилля, тому далі рухатися складніше і складніше. Вихід до Азовського моря не неможливий, але з моєї точки зору, малоймовірний за тих умов, які зараз склалися. Нині для нас було би успіхом вийти на Токмак і перерізати ворогу залізничну гілку, підійти ближче і взяти їх під артилерійський контроль», — вважає захисник Півдня.

Підписуйся на нашi

ще новини