Знищення дальнього бомбардувальника Ту-22М3  — надпотужний удар по авіації рф, — Роман Костенко

Знищення дальнього бомбардувальника Ту-22М3 — надпотужний удар по авіації рф, — Роман Костенко

Втрата росією дальнього бомбардувальника Ту-22М3 вплине на здатність ворога бити по українській території, але ще не означає, що ці удари припиняться зовсім. Так вважає народний депутат «Голосу», секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Це вплине на те, що росія не зможе так близько нас обстрілювати. Тепер росіяни, розуміючи дальність нашої ППО, робитимуть пуски ракет далі, відповідно ми будемо раніше їх фіксувати і мати більше можливостей, щоб збити. Але це не означає, що рф перестане нас обстрілювати, для цього треба вразити більшу кількість їхніх літаків. Тож ми тільки починаємо», — пояснює народний депутат.

Втратити літак-ракетоносій — велике іміджеве ураження для рф, а надто, що його вразили зброєю, яку ворог списав з рахунків.

«Це дуже серйозний удар по рф — збиття ракетоносія такого рівня. І це було зроблено тими засобами ураження, про які вже ніхто не сподівався, що вони колись будуть вражати такі цілі. Це те саме, коли був знищений літак А-50 ракетою С-200. Ракетоносій — літак, який може дозволити собі не кожна країна світу і тому це дуже серйозна втрата для рф», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини