Вже зараз треба активно працювати над алгоритмами розширення  американської допомоги, — Андрій Осадчук

Вже зараз треба активно працювати над алгоритмами розширення американської допомоги, — Андрій Осадчук

Виборча кампанія у США все ще несе величезні ризики того, що подальша допомога Україні може бути обмежена щойно виділеним пакетом. І якщо не тримати наші потреби і події війни у фокусі уваги західних суспільств, фокус буде відходити від нашої країни. Так вважає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Ми маємо всі визнати те, що після голосування пакету допомоги Україні, інтерес до нашої держави в Америці суттєво знизиться. Тобто ця історія політично вже відпрацьована, республіканці і демократи потисли руки, закон підписано, відправлено в роботу і далі пішла виборча кампанія. В них купа своїх питань, пріоритетів і, на жаль, інтерес однозначно буде падати.

З 30 вересня допомога може обмежуватися, бо закінчується фінансовий рік, тому нам вже сьогодні треба починати максимально активну роботу з напрацювання алгоритмів розширення і забезпечення подальшої американської допомоги», — констатує народний депутат.

Україні слід уже зосередити зусилля на міжнародній роботі і залучати до неї усі можливі парламентські ресурси.

«Нам критично важливо, виходячи з помилок попередніх років, кидати всі можливі сили на роботу з Заходом і першочергово — з Америкою. Я продовжую наголошувати, що всіх англомовних депутатів Верховної Ради, незалежно від партій і фракцій, треба відправляти працювати з виборцями західних країн, зі звичайними людьми. Бо політики на Заході роблять не те, що вони самі хочуть, а те, що хочуть їхні виборці. Для нас — це питання виживання», — акцентує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини