Законопроєкт про зареєстровані партнерства потребує більшої підтримки, — Інна Совсун

Законопроєкт про зареєстровані партнерства потребує більшої підтримки, — Інна Совсун

Попри те, що законопроєкт про реєстровані партнерства (№9103) має чимало схвальних відгуків, в тому числі від Європейської комісії, зараз документ застряг в комітеті правової політики і там не має підтримки. Про це повідомила народна депутатка «Голосу», авторка законопроєкту Інна Совсун.

«Законопроєкт про цивільні партнерства, на жаль, завис в комітеті правової політики, який відмовляється обговорювати і приймати будь-які рішення стосовно цього документу. І це попри те, що його відзначили в усіх останніх комунікаціях Європейської Комісії.

Більше того, Уряд в своїх звітах про виконання Нацстратегії, про зближення з ЄС скрізь згадує реєстрацію цього законопроєкту. Тобто всі хизуються, що він зареєстрований (в тому числі люди, які не мали ніякого стосунку до цього), але якихось подальших кроків для того, щоб рухатися в напрямку його розгляду, на жаль, не відбувається», — пояснює народна депутатка.

За словами Інни Совсун, проблема полягає в тому, що в Комітеті немає достатньої кількості голосів на підтримку законопроєкту.

«В самому комітеті немає достатньої кількості голосів для його підтримки. І якщо би його винесли, то вони би рекомендували відхилити. Єдиний спосіб ухвалити — це вказівка партійного керівництва. Має зʼявитись розуміння, що це рішення треба приймати, тому що на нас дивиться Європа, світ, військові з числа ЛГБТ, які служать. Попри всю публічність і увагу до цього питання, рішення досі немає», — підкреслює представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини