Ярослав Железняк назвав переваги податкової реформи «Голосу»

Ярослав Железняк назвав переваги податкової реформи «Голосу»

Попри очевидну економічну кризу, влада підготувала ще більше податкових «сюрпризів» підприємцям. Саме тому «Голос» пропонує свою податкову реформу, відповідний закон вже зареєстровано у парламенті. Про головні відмінності провладної і опозиційної законодавчих ініціатив розповів народний депутат «Голосу» Ярослав Железняк.

«Що зараз пропонують підприємцям з 1 січня? Впровадили РРО, підвищили податки, збільшили повноваження податкової. Саме тому фракція «Голос» внесла закон про податкову реформу. Суть — зменшити навантаження на зарплату кожного українця. Зараз ефективна ставка — 34%, ми хочемо зробити 20%, стимулювати переходити на білі зарплати. До речі, це обіцяв і пан Зеленський, але чомусь не наважився внести у парламент», — констатує автор ініціативи.

Ініціатива податкових змін, запропонована «слугами», має певні недоліки, вважає Ярослав Железняк. І хоча на перший погляд, вона збільшить надходження у держбюджет, але у довгостроковій перспективі матиме негативні наслідки саме для підприємців.

«Чим відрізняється податкова реформа від «Голосу» і те, що пропонує Гетманцев? Це якраз компенсатори. Ми бачимо можливість в тому, що певний час (орієнтовно рік) державний бюджет справді втратить. Але потім за рахунок того, що люди будуть переходити на білу зарплату, ми зможемо вийти в плюс. Ми розширюємо кількість робочих місць в державі і в довгостроковій перспективі це буде позитив. Наприклад, зменшення ЄСВ у 2016 році показало, що втрати бюджету були лише рік, а потім було зростання», — пояснює народний депутат «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини