Влада повинна припинити вести програшну міжнародну політику та грати на руку Путіну, — Тарас Козак

Влада повинна припинити вести програшну міжнародну політику та грати на руку Путіну, — Тарас Козак

Відколи в Офісі президента вирішили перейняти на себе функцію Міністерства закордонних справ, Україна почала послідовно втрачати підтримку країн-партнерів. Сьогодні влада повинна змінити підхід в міжнародній політиці та повернути роль України на західному фронті. Про це заявив депутат Київради від «Голосу», член комісії з питань бюджету Тарас Козак.

Парламентар звернув увагу на те, що позиції України на міжнародній арені значно послабились. На думку політика, така ситуація склалась через те, що Офіс президента відіграє сьогодні головну роль у міжнародних контактах.

«Роль України на західному фронті стала меншою. Причиною цього є дії президента та його оточення, оскільки до МЗС набагато менше питань. Саме дії ОП щодо корпоративного управління стали неочікуваним ударом для Байдена. Саме тому ми втратили підтримку США в питанні добудови «Північного потоку-2», — заявив Тарас Козак.

Окрім безпосередньої шкоди для міжнародної підтримки України, невдалі кроки влади грають на руку країні-агресору. Адже створюючи недоліки у власній зовнішній політиці, влада демонструє слабкі місця, якими активно користується Путін, впевнений депутат.

«Влада сьогодні повинна сконцентрувати зусилля на таких діях, що зможуть посилити роль України як повноцінного партнера Заходу та Сходу Європи», — резюмував нардеп.

Підписуйся на нашi

ще новини