Слід дати Парламенту можливість повноцінно працювати відповідно до Конституції, і тоді буде явка і будуть голоси, — Андрій Осадчук

Слід дати Парламенту можливість повноцінно працювати відповідно до Конституції, і тоді буде явка і будуть голоси, — Андрій Осадчук

Верховна Рада залишається фундаментом легітимності української держави і депутати мають працювати, взаємодіяти з іншими інституціями та гілками влади відповідно до повноважень, визначених Конституцією. Саме це є запорукою успішного функціонування країни. На цьому наполягає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«З самого початку цього скликання стратегія «батога і пряника» працювала, але «батіг» переміг просто тому, що «пряників» для депутатів все менше і менше. І зараз взаємозвʼязку Верховної Ради та інших державних інституцій майже немає. Немає комунікації з Урядом та іншими структурами, навіть коли це прямо передбачено законом», — констатує народний депутат.

Верховній Раді слід повернути субʼєктність так, як це має бути у парламентсько-президентській республіці.

«Повна монополізація влади приводить до монополізації відповідальності. І коли Верховна Рада працює зараз не надто ефективно, треба дивитись не на Верховну Раду, а на Банкову. Саме Президент і його 5-6 менеджерів мають розвʼязати руки парламенту. Дуже розраховую, що в Офісі отямляться.

У великій війні парламент є фундаментом української демократичної держави. І слід дати йому можливість працювати так, як це передбачає Конституція. Тоді буде і явка, і голоси, і нормальна робота», — наголошує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини