Потрібно не просто говорити про мобілізацію, а й знайти шляхи зробити армію якіснішою, — Роман Костенко

Потрібно не просто говорити про мобілізацію, а й знайти шляхи зробити армію якіснішою, — Роман Костенко

Війську потрібні мотивовані бійці і щоб їх залучити, потрібно запропонувати прозорі і зрозумілі умови несення служби. На цьому наполягає народний депутат «Голосу», секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«В нас продовжується мобілізація, її ніхто не скасовував і вона триватиме далі. Ворог обертів не здав, тож ми маємо вишукувати інструменти, як це робити правильно і справедливо. З-під палки мобілізовані воюють погано, все тримається саме на мотивованих. Нам справді потрібно мати якийсь мобілізаційний кулак в кількості, але самою кількістю ми нічого не змінимо, потрібна якість. А якість — це мотивація», — підкреслює представник «Голосу».

За словами Романа Костенка, найбільше демотивує йти до війська невизначеність і з цим потрібно дати раду.

«Людям потрібен прозорий шлях їх перебування в армії. Потрібна конкретна мотивація, яка в тому числі стосується і демобілізації. Потрібно чітко показувати людям, де вони будуть виконувати бойові завдання. Тоді питання мобілізації спроститься.

Зараз усім (Генштабу, Міноборони, Головнокомандувачу) варто не просто говорити про мобілізацію, а знайти правильні справедливі шляхи, як зробити армію більш якісною», — резюмує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини