Попри публічне обговорення ситуація з закордонними відрядженнями народних депутатів складна, — Інна Совсун

Попри публічне обговорення ситуація з закордонними відрядженнями народних депутатів складна, — Інна Совсун

Процедура отримання дозволів на закордонні відрядження для парламентарів залишається складною і незрозумілою. Хоча цю проблему вже активно обговорюють публічно. На цьому наголосила народна депутатка «Голосу» Інна Совсун.

«Ситуація з відрядженнями залишається складною, єдине, що змінилась — всі про це знають, визнають і розуміють, але процедурних змін не трапилось», — підкреслила парламентарка.

Це має негативні наслідки, оскільки часто депутати просто скасовують закордонні відрядження, аби не створювати незручностей партнерам, які їх запрошували.

«Коли ти двічі на місяць змушена проходити процедуру для отримання відрядження, тобі в останній момент дають якесь рішення, це призводить до того, що ти несерйозно виглядаєш перед партнерами. Тому частина депутатів просто вирішили не їхати нікуди. Частина, вочевидь, отримують відрядження, але процедура не змінилась. Випадковість прийняття рішень не змінилась. Інформації, хто отримав дозвіл, хто ні — так само немає», — констатує представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини