Питання заборони в Україні російської церкви нині поки не просувається, — Інна Совсун

Питання заборони в Україні російської церкви нині поки не просувається, — Інна Совсун

Поки немає жодних ознак того, що питання заборони російської православної церкви в Україні буде винесене на голосування. Про це повідомила народна депутатка «Голосу» Інна Совсун.

«Поки що депутати монобільшості уникають рішення з цього приводу і взагалі обговорення цього питання. Можливо, після останнього рішення російської православної церкви щось зміниться, але поки що я не бачу причин, в який спосіб партія більшості знайде спосіб, як це виносити в сесійну залу», — пояснює народна депутатка.

Однак, за словами Інни Совсун, зважаючи на те, як формується порядок денний Верховної Ради, можливо будуть позитивні зрушення.

«Зараз немає якихось сигналів, що питання заборони російської церкви готові виносити в залу парламенту. Але ж проблема в тому, що в нас порядок денний формується за день до засідання Верховної ради і не можна точно сказати, що перед наступним засіданням раптово це питання не зʼявиться. Однак варто зауважити, що протягом останнього місяця це питання не зʼявлялось навіть в останніх пунктах порядку денного», — констатує представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини