Найгірший сценарій в умовах ескалації — масштабна операція росіян в зоні ООС,— Сергій Рахманін

Найгірший сценарій в умовах ескалації — масштабна операція росіян в зоні ООС,— Сергій Рахманін

Ставки США і Росії настільки високі, що домовитись їм буде складно. До того ж, російське військове керівництво психологічно готове до кроків, до яких вони не були готові раніше. Таку думку висловив член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від партії «Голос» Сергій Рахманін. За його словами, найгірший сценарій — масштабна операція на Сході.

«Найбільш небезпечний і реалістичний сценарій — масштабна операція у зоні проведення ООС, метою якої буде поразка українського угрупування і повне захоплення Донецької і Луганської областей, тимчасова окупація. Цей варіант є дуже небезпечним, тому що для того, щоб нанести максимальні втрати українським військовим з меншими втратами для себе, росіяни будуть застосовувати ракети і авіацію. Інакше ця історія буде для них дуже небезпечною, вона передбачає велику кількість домовин, які Путіну точно не потрібні», — пояснює народний депутат.

При цьому, за словами Сергія Рахманіна, Росія настільки високо підняла ставки, що навіть її військове керівництво готове до кроків, до яких вони не були готові раніше. Це зазначають й іноземні партнери.

«Зараз ставки підняті настільки високо, що в принципі домовитися Росії і США достатньо складно. Жоден не може поступитися інтересами, бо це буде виглядати, як поразка. І в цій ситуації один з можливих варіантів зробити свого візаві гнучкішим для росіян — спровокувати бойові дії, маленьку переможну війну, якою марив Путін. В Кремлі думають, що цей крок задовольнить хоча би частину їхніх прохань», — наголошує член безпекового комітету.

Підписуйся на нашi

ще новини